http://www.heimeier.com/nl/PDF/allgemein_dutch/Thermostatventile_von_Heimeier.pdf

 

 

De juiste draai naar welbehagen

Thermostaatkop K

Thermostaatkop K Duitsland’s succesvolste thermostatische radiatorafsluiter

 

Door de Duitse Stiftung Warentest zeer op prijs gesteld: de beknopte maar duidelijke informatie op de thermostaatkop.

Door de Duitse Stiftung Warentest zeer op prijs gesteld: de beknopte maar duidelijke informatie op de thermostaatkop.

 

 

 

Wie kiest voor HEIMEIER, haalt automatisch Duitsland’s nummer 1 in huis. Thermostatische radiatorafsluiters van
HEIMEIER zijn niet alleen de meest verkochte, ze zijn ook vier keer op rij door de Stiftung Warentest in Duitsland
uitgeroepen tot nummer 1 met de notitie ‘zeer goed’. Dit is nog geen enkel ander fabrikaat gelukt.

De basis voor dit succesverhaal is zeer eenvoudig.

Met de thermostatische radiatorafsluiters van HEIMEIER kunt u de temperatuur in elke ruimte en in elke situatie zeer eenvoudig, comfortabel en uiterst nauwkeurig regelen.

De hoge regelnauwkeurigheid, belangrijk voor besparing van energie en kosten, heeft de Stiftung Warentest evenzo overtuigd als de gebruikersvriendelijke bedieningsinfo, direct
afgebeeld op de thermostaatkop. Zo heeft iedereen snel en zeker de juiste draai gevonden voor een behaaglijke binnentemperatuur.

HEIMEIER thermostatische

Zon, maan en ster – de HEIMEIER thermostatische radiatorafsluiter maakt het kinderlijk eenvoudig de juiste temperatuur voor iedere ruimte in te stellen. Het zonnesymbool staat bij cijfer 3, bij deze instelling wordt de ruimtetemperatuur constant op 20° C gehouden, de ideale dagtemperatuur in de woonen eetkamer. Iedere deelstreep hoger of lager instellen houdt een temperatuurverschil in van 1° C. Daaruit voortvloeiend bereikt men bij instelcijfer 4 een comfortabele badkamertemperatuur van 24° C, bij instelcijfer 2 blijft de slaapkamer ook overdag aangenaam op 16° C. Met een snelle draai naar het maansymbool bereikt men in alle ruimten de juiste nachttemperatuur van 14° C.

Stiftung WArentest

Thermostat

 

 

 

 

 

 

Geniaal principe voor het milieu en de portemonnee

De circulerende lucht in de ruimte moet ongehinderd om de thermostaatkop heen kunnen stromen.

De circulerende lucht in de ruimte moet ongehinderd om de thermostaatkop heen kunnen stromen.

 

Bij ingebouwde radiatoren zoals bijvoorbeeld in een kastombouw, regelt u de temperatuur met een radiatorknop op afstand.

Bij ingebouwde radiatoren zoals bijvoorbeeld in een kastombouw, regelt u de temperatuur met een radiatorknop op afstand.

 

Als gordijnen stuwwarmte veroorzaken, is een voeler op afstand de oplossing.

Als gordijnen stuwwarmte veroorzaken, is een voeler op afstand de oplossing.

Met de uitvinding van de thermostatische radiatorafsluiter introduceerde men in de 60er jaren een geniaal principe in de Duitse woningen. Tot die tijd kon men de ruimtetemperatuur slechts regelen door de radiatoren open of dicht te draaien of door een raam open te zetten, om zodoende een redelijk aangename temperatuur te verkrijgen. Dat was niet alleen bijzonder oncomfortabel, maar men verspilde ook enorm veel energie.

ThermostatDe thermostatische radiatorafsluiter regelt daarentegen de ruimtetemperatuur geheel automatischen zorgt voor een stabiele regeling. Het maakt niet uit of de zon door het raam schijnt en de ruimte opwarmt, of dat er koude lucht door de geopende kamerdeurnaar binnen stroomt – de thermostatische radiatorafsluiter reageert op deze temperatuurveranderingen en houdt de ruimtetemperatuur op de gewenste c.q. ingesteldewaarde. Of hij sluit de waterstroom naar de radiator geheel af.

Voor de automatische temperatuurregeling zorgt een opnemer in de thermostaatkop, die met een speciale vloeistof gevuld is. Bij veranderingen in de temperatuur trekt de opnemer samen of zet uit, waarbij deze kleine bewegingen door middel van een speciaal mechanisme ervoor zorgen dat de afsluiter kortstondig opent of sluit.

Thermostatische radiatorafsluitersMaar thermostatische radiatorafsluiters zijn niet alleen zeer behaaglijk, zij besparen door hun regelgedrag ook zeer veel energie en daardoor kosten voor verwarming. Want iedere voorkomende beïnvloeding van de temperatuur door bijvoorbeeld zoninstraling, lampen of zelfs de warmte die wij als mensen afgeven, wordt door het permanent werkende voelerelement in de thermostatische radiatorafsluiter bemerkt en verwerkt.
En opdat dit spaareffect bijzonder goed werkt, hebben de thermostatische radiatorafsluiters van HEIMEIER, naast speciale voelerelementen voor bijzondere inrichtingssituaties, ook de praktische spaarclips, waarmee men in één draai eenvoudig de ideale ruimtetemperatuur voor dag- en nachtinstelling instelt.

 Het ziet er beter uit met Heimeier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elegante Lösungen für das Badezimmer lassen sich durch Multilux und weitere Design-Line-Produkte realisieren.

Elegante Lösungen für das Badezimmer lassen sich durch Multilux und weitere Design-Line-Produkte realisieren.

Elegante Lösungen für das Badezimmer lassen sich durch Multilux und weitere Design-Line-Produkte realisieren.

 

 

Design-Line

Design-LineHEIMEIER producten zorgen niet alleen voor een exacte en energiebesparende regeling van de ruimtetemperatuur, zij zien er ook zeer goed uit.

Het begint al bij de vormgeving van de thermostaatkop van de thermostatische radiatorafsluiter. De gekozen vorm van de thermostaatkop is een geslaagde combinatie van functionaliteit en design. De typische HEIMEIER vormgeving heeft zich ontwikkeld tot een echte klassieker in woningen en kantoren. De kleur ‘verkeerswit’ past bovendien ideaal bij de actuele kleurtrends van de radiatorfabrikanten.
Voor bijzondere toepassingen heeft HEIMEIER ook thermostaatkoppen in chroom, antraciet en twee grijstinten. Nog meer aantrekkelijke speciale uitvoeringen vindt u in de Design Line van Heimeier. Voor radiatoren met geïntegreerde afsluiter heeft men bijvoorbeeld de VD-kop, de eerste thermostaatkop ter wereld die speciaal voor dit type radiatoren is ontwikkeld.


ThermostaatkoppenDeze maakt een bijzonder harmonieuze overgang tussen de radiator en de afsluiter mogelijk. Maar ook bij klassieke radiatoren wordt de overgang naar de thermostatische radiatorafsluiter geperfectioneerd. De afdekkappen die altijd snel en gemakkelijk gemonteerd kunnen worden, zorgen niet alleen voor een goed uiterlijk, maar zijn ook makkelijker te reinigen. Er zijn ook afdekkappen voor aansluitventielen onderaan de radiator, de HEIMEIER Multilux, welke ook verkrijgbaar is in een verchroomde uitvoering.


 

 

 

 

 

 

 Color-Clips

 

 

 

 

 

Color-Clips
Voor wie bovendien het aanzicht van de thermostatische radiatorafsluiter ook nog wil aanpassen de kleuren van de woonomgeving, heeft HEIMEIER Color-Clips. Er keuze uit tien verschillende kleuren, zodat u van badkamer tot kinderkamer kunt kiezen voor een passende uitstraling.

 

 

 

 

 

 

 

Color-Clips

 

 

Color-Clips

 

 

Hoe lang functioneren thermostatische
radiatorafsluiters eigenlijk?

De eerste thermostatische radiatorafsluiter van HEIMEIER…

De eerste thermostatische radiatorafsluiter van HEIMEIER…

 

…functioneert nog steeds, maar er is in 30 jaar veel verbeterd.

…functioneert nog steeds, maar er is in 30 jaar veel verbeterd.

 

Meer energie besparen? Tijd voor vervanging.

Meer energie besparen? Tijd voor vervanging.

Preciezere regeling, betere bediening.

Preciezere regeling, betere bediening.

Thermostatische radiatorafsluiters van HEIMEIER hebben een zeer lange levensduur. De meeste radiatorafsluiters van het eerste uur, die eind jaren 60 gemonteerd werden, regelen vandaag de dag nog steeds de temperatuur zoals ze deden op het moment van montage.

De regeling is nog nauwkeuriger en preciezer geworden, zodat nog meer energie en geld bespaard wordt.Bovendien bieden nieuwe thermostatische radiatorafsluiters duidelijk meer comfort, en zijn bedieningsvriendelijker geworden.

Het is daarom de moeite waard, om thermostatische radiatorafsluiters die ouder zijn dan 15 jaar, een passende gelegenheid te vervangen voor nieuwe. Dit omdat thermostatische radiatorafsluiters uit de begintijd, volgens de huidige waarderingcriteria van de Duitse Stiftung Warentest, niet meer een "uitstekend" verkrijgen.

Maar ook bij modernere modellen kan het zo zijn, dat op grond van wijzigingen in het verwarmingssysteem of in het gebouw, zoals bijvoorbeeld:

  • aansluiting op een stadsverwarming
  • de vervanging van een oude verwarmingsketel voor een moderne hoogrendementsketel
  • het aanbrengen van isolatie
  • aanbrengen van isolerende beglazing

de toegepaste thermostatische radiatorafsluiters voor de nieuwe situatie niet meer doelmatig zijn.
In beginsel geldt dat: wanneer de Installateur in de buurt is, hij eens een blik moet werpen op de thermostatische radiatorafsluiters. Bij vervanging van radiatoren moeten altijd ook de thermostatische radiatorafsluiters vervangen worden. Dat is over het algemeen voordeliger dan wanneer u de oude weer monteert, en het verdient zichzelf snel terug.
Thermostaatkoppen
 

Met Color-Clip en afsluiterkap, ook optisch een mooi gezicht

Met Color-Clip en afsluiterkap, ook optisch een mooi gezicht.