Radiator Thermostaten

 

Al bijna 50 jaar speelt de door Danfoss uitgevonden radiatorthermostaat een grote rol in de verwarmingswereld. Een radiatorthermostaat is de meest eenvoudige manier om in elke ruimte individueel de temperatuur te kunnen regelen zonder de aanleg van uitgebreide bekabeling. Door het doordachte ontwerp van de Danfoss radiatorthermostaten is een optimale uitkoeling van het C.V. water gegarandeerd en kan geprofiteerd worden van de vrije warmte van zoninstraling, elektrische apparatuur of open haard. Hierdoor wordt het rendement van de HR-ketels en warmtedistributieaansluitingen (stadsverwarming) gemaximaliseerd. Door de radiatorthermostaten te combineren met een weersafhankelijke regeling kan een maximaal comfort worden gerealiseerd met een minimaal energiegebruik.

Nieuwe modellen regelelementen
In mei 2003 zijn de RA 2000 regelelementen vervangen door nieuwe types.
De vernieuwde Danfoss RA 2000 radiatorthermostaten hebben alles wat de oude RA serie zo geliefd maakt. Ze hebben dezelfde nauwkeurigheid, de vertrouwde vloeistof-dampregeling, de praktische
"click-verbinding" en natuurlijk de ongeëvenaarde betrouwbaarheid. Alleen het design is aangepast.
De heldere witte vormgeving in combinatie met het nieuwe ergonomische profiel zorgen voor een moderne uitstraling. Dus wanneer u bestaande handkranen wilt vervangen door radiatorthermostaten of een totaal nieuwe installatie aanlegt, zorgt de RA 2000 serie voor betrouwbare warmte op maat.

 De Danfoss radiatorafsluiters voldoen aan dezelfde hoge kwaliteitseisen als onze regelelementen. Door de specifieke eigenschappen van de afsluiters zijn uitstekende regeleigenschappen gegarandeerd. Enkele van deze unieke eigenschappen zijn: Een o-ring afdichting met een zeer lage wrijving op de chroomstalen drukstift en een stromingsventuri in de uitlaat van de afsluiter voor een geruisloze werking. Danfoss radiatorafsluiters hebben een zeer stabiel regelgedrag, ook bij een zeer kleine opening.

Door de geventileerde binnenwerken behoren “vastzitters” tot het verleden. De Danfoss radiatorafsluiters zijn desondanks voorzien van een pakkingbus die onder druk vervangen kan worden, zodat sporadische problemen opgelost kunnen worden zonder de installatie af te tappen.

Veel voorkomende problemen in verwarmingsinstallaties hebben te maken met een onjuiste hydraulische balans. Vooral in de opwarmfase, wanneer de installatie op volle toeren draait, kunnen zich problemen voordoen doordat radiatoren teveel of te weinig water krijgen aangevoerd. Daarom zijn er Danfoss voorinstelbare afsluiters, de RA-N, en Danfoss voorinstelbare voetventielen, de RLV. Door de afsluiters of voetventielen op de juiste manier in te stellen is een perfecte hydraulische balans en een probleemloos werkende installatie te realiseren.

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.radiatorthermostaat.nl/pcmfiles/21/dutch_consumers/docu/8317%20ra%20thermostaten.pdf

 

 

Design radiatorthermostaten

http://www.radiatorthermostaat.nl/pcmfiles/21/dutch_consumers/docu/fld_radesign.pdf