De keuze voor een cv-ketel is geen eenvoudige. Er spelen verschillende zaken mee. Maar veruit de belangrijkste is, dat de ketel een optimaal comfort biedt. U heeft dan diverse mogelijkheden. De meest bekende is de combiketel die het huis verwarmt en tevens voor warmwater zorgt. Maar ook een ketel in combinatie met een boiler is een mogelijkheid.
Voor cv- en combiketels worden Hoog Rendement (HR)-ketels tegenwoordig het meest geadviseerd. Een HR-ketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen, die bij andere ketels via de afvoer verloren gaat. Een HR-ketel is daardoor milieuvriendelijker en energiebesparend.
Een HR-ketel is niet automatisch de juiste keuze voor elke woning. Heel af en toe gebeurt het nog, dat de plaatsing van een HR-ketel een probleem is, omdat de afvoer/ schoorsteen niet geschikt is. In dat geval verdient een Verbeterd Rendement (VR)-ketel de voorkeur.
 
Een centrale verwarmingsinstallatie bestaat uit een CV-ketel als warmtebron en radiatoren om de ruimte te voorzien van warmte. Bij stenen vloeren kan voor extra comfort vloerverwarming worden toegepast.
De ruimtetemperatuur kan op verschillende manieren geregeld worden. De keuze van de regeling hangt af van het comfort, het bedieningsgemak en de energiebesparing welke u verlangt.
In de woonkamer bevindt zich altijd de centrale regelaar waarmee de CV-ketel gestuurd wordt.
Deze regelaar is er in  verschillende uitvoeringen waaruit u kunt kiezen, afhankelijk van het bedieningsgemak en de functies die u wenst om de verwarming naar uw behoefte te regelen.

                    Als u een eenvoudige regeling wilt en geen hoge eisen stelt aan bedieningscomfort dan is een kamerthermostaat de regelaar die u zoekt.

                    Wilt u dat de verwarming automatisch geregeld wordt, dan kiest u voor een klokthermostaat.

                    Wilt u het hoogste comfort of heeft u een open haard, werkkamer, praktijk aan huis, studerende kinderen of een verwarmde garage kies dan een comfort thermostaat.

De centrale regelaar regelt altijd alleen de temperatuur in de woonkamer. Wilt u ook in de rest van het huis of in enkele vertrekken de temperatuur apart regelen, dan moet u op de radiatoren een radiatorthermostaat toepassen. Dit verhoogt tevens het comfort, het bedieningsgemak en bespaart energie.

Wij zetten voor u de verschillende regelingen op een rij met daarbij de voor- en nadelen, zodat u een keuze kunt maken uit de regeling die bij uw wensen past.
Door op de regeling van uw keuze te klikken kunt u de uitgebreide informatie bekijken over de regeling en de producten.